آیا ایمپلنت دندان میتواند عوارض ایجاد کند؟
مثل هر جراحی دیگر ایمپلنت هم ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. عفونت در محل ایمپلنت، و زخم یا آسیب دیدگی برای اعضا و جوارح اطراف ایمپلنت مثل دندانهای مجاور و رگها و اعصاب نزدیک که میتواند درد دندانهای دیگر و یا لثه ها را بهمراه داشته باشد. البته احتمال ایجاد این عوارض کم است و با پیشرفت تکنولوژی و با یک دندانپزشک مجرب جایی برای نگرانی نیست.
آیا جرمگیری حتما لازم است؟ اگر جرمگیری نکنیم چه اتفاقی میافتد؟
بله قطعا لازم است. در دندانهای دارای جرم احتمال از دست رفتن این دندانها زیاد است. همچنین جرم دندانها شرایط بهتری برای بیماری دیابت ایجاد میکند و شانس مشکلات قلبی را افزایش میدهد و باعث بیماری های لثه میشود و نیاز به جراحی لثه بشود. جرم دندانها میتواند باعث تحلیل استخوان شود و عمر دندان را کوتاه کند.
روکش دندان چیست ؟
روکش و یا به عبارت دیگر پروتز دندان ثابت ، که به انگلیسی dental crown نامیده میشود، یک کلاهک فلزی یا سرامیکی و یا ترکیبی از هر دوی آنهاست که بر روی دندانهای با تخریب گسترده گذاشته میشود تا علاوه بر حفاظت از آنها در برابر شکستن، عملکرد و زیبایی دندان نیز مجددا به آن باز گردانده شود
جهت انجام درمان ونیر کامپوزیت و یا لمینیت، دندان چقدر تراشیده میشود؟
میتوان گفت در درمان ونیرکامپوزیت تراشی انجام نمیشود. تنها یک لایه مواد کامپوزیتت روی دندان قرار میگیرد. در درمان لمینیت که یک کار لابراتواری است دندانها به اندازه ضخامت یک لنز تراشیده میشوند یعنی باز هم دندان تراش زیادی انجام نمیشود.
از چه نوع خمیر دندانهایی برای شستشوی دندان ها استفاده کنیم بهتر است؟
در فرمولاسیون بعضی از خمیر دندان ها برای بهتر شدن مزهی آن، از مواد قندی استفاده می شود که این قندها با باقی ماندن در لابه لای دندان ها و شست و شوی ناکافی، باعث پوسیدگی دندان ها می شوند. بنابراین یکی از مشخصه های خمیر دندان مناسب این است که فاقد هرگونه شکر یا به عبارتی Sugar Free باشد.
چرا دندان عقل را باید بکشیم؟
زمانی که دندان عقل در میآید، معمولاً دندانهای اطرافش جایش را تنگ یا مسدود کردهاند. همچنین اگر دندان عقل نصفه در آید، غذا در لابهلای آن گیر میکند و باعث رشد باکتری و احتمالاً عفونت میشود. گاهی هم دندان عقل در زیر لثه پنهان میماند. در این صورت ممکن است مشکلاتی نظیر فشار یا حرکت دندانهای دائمی به وجود آید. در برخی موارد نیز ممکن است در اطراف دندان عقل کیستی ایجاد شود. این کیستها منجر به تخریب استخوان، گسترش فک یا آسیب به دندانهای اطراف میشوند. دندانهای عقل برخی افراد همانند دندانهای دیگر به خوبی کار میکنند و در نتیجه نیازی به جراحی یا کشیدن این دندانها نیست.